RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

В Україні з 1 січня підвищать тарифи на газ: кому і скільки доведеться платити

В Україні з 1 січня 2021 року зростуть тарифи на розподіл природного газу - в середньому в залежності від тарифів операторів ціни зростуть на 80%.

Про це йдеться у проектах постанов Національної комісії з питань енергетики і комунальних послуг, опублікованих на сайті регулятора.

НКРЕКП пропонує підвищити тарифи для клієнтів 20 облгазів. Так, приміром, для "Тернопільміськгазу" тариф на розподіл природного газу може вирости з 0,4 грн за 1 куб. м (щомісяця з ПДВ) до 1,13 грн, для "Тернопільгазу" – з 1,24 грн до 2,81 грн за кубометр.

Разом з тим, для двох операторів регулятор пропонує зменшити тариф: для ТОВ "Спектргаз" – на 3% ( із 3,28 до 3,18 грн за кубометр газу), для ЗАТ "НГХП" Сірка " – на 15% (з 1, 54 до 1,82 грн за кубометр).

Згідно з процедурою, споживачі, представники громадських організацій та інші зацікавлені особи можуть протягом 10 днів після оприлюднення відповідних проєктів постанов на офіційному сайті НКРЕКУ письмово надати регулятору свої пропозиції.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні в 2021 році очікується підвищення тарифів на електроенергію, нововведення набере чинності з 1 січня. Тариф піднімуть на 30%.

До слова, в Україні з 1 січня 2021 року відповідно до закону "Про комерційний облік газу" можуть почати відключати газ в тих приміщеннях, де не буде лічильника обліку спожитого газу. Таких споживачів в країні - близько двох третин сімей, що становить майже 7 млн осіб. У той же час експерти припускають, що таку кількість споживачів відключати не будуть, проте тарифи для них значно підвищаться.