RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні планується масштабне будівництво доріг в 2021 році: скільки грошей витратять

У 2020 році в Україні було відремонтовано 3926,3 км доріг на загальну суму 81 млрд грн. У державному бюджеті на 2021 рік на розвиток дорожньої інфраструктури закладено 81,3 млрд грн.

Як пише "Інтрерфакс-Україна", про це сказано в презентації документа, підготовленого Міністерством фінансів.

З цієї суми 66,4 млрд грн будуть профінансовані за рахунок Дорожнього фонду, зокрема 31 млрд грн піде на розвиток і утримання автодоріг державного значення; 18,1 млрд грн - на будівництво, реконструкцію та утримання автодоріг місцевого значення (субвенція).

У той же час 14,8 млрд грн з 81,3 млрд грн спрямують на виконання боргових зобов'язань за запозиченнями під державні гарантії на розвиток мережі автодоріг. Ще 2,5 млрд грн виділено на забезпечення безпеки дорожнього руху.

Крім цього, на розвиток дорожньої мережі спрямують кошти від Держінвестпроекту в розмірі 0,25 млрд грн, кошти міжнародних фінансових організацій в розмірі 4,6 млрд грн і запозичення під державні гарантії в розмірі 10 млрд грн.

При цьому ресурс місцевих бюджетів на розвиток комунальних доріг ОТГ (за рахунок акцизу на паливо) досягає 8,05 млрд грн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The New York Times розповів, чому під час пандемії коронавируса в країні активно йде ремонт і будівництво доріг, незважаючи на те, що інші сфери потребують додаткового інвестування.