RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Введення накопичувальних пенсій: у Раді пояснили, як працюватиме система

В Україні готуються ввести накопичувальні пенсії. За словами глави комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, вони можуть фінансуватися за рахунок єдиного соціального внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Від кожного з них в накопичувальну систему буде перераховуватися по 2%.

Про це вона розповіла в коментарі LIGA.net.

Вона уточнила, що система буде працювати через спеціально створений державний орган, який буде адмініструвати накопичувальні рахунки українців.

"У нас є домовленість з головою НБУ Кирилом Шевченком, що до другого рівня накопичувальних пенсій допустять банки і банківські депозити і, ймовірно, страхові компанії", - пояснила Третьякова.

Вона додала, що імовірно до кінця лютого законопроект, який регулює накопичувальні пенсії, буде доопрацьований і внесений до порядку денного Верховної Ради до голосування в першому читанні.

"До закінчення п'ятої сесії законопроект приймуть в цілому. Шанси є", - резюмувала Третьякова.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році накопичувальна пенсія в Україні стане обов'язковою для працівників деяких підприємств з шкідливими умовами праці , але введення накопичувального рівня пенсійної системи для всіх, швидше за все, поки не буде.