RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Частина українців отримає солідну надбавку до пенсії з 1 березня: названо категорії

З 1 березня запланована індексація пенсій з коефіцієнтом 11%.

"Апостроф" розповідає, як і кому саме перерахують виплати.

В рамках індексації буде підвищено розрахунковий розмір середньої зарплати за три роки, на підставі якої рахується пенсія. Однак при цьому підвищувати будуть тільки розрахунковий розмір. Тобто, влада не планує враховувати надбавок за понаднормовий стаж, доплати для окремих категорій і т.д.

Коефіцієнт індексації 11% - це половина від динаміки зростання середніх зарплат за минулі три роки плюс половина від минулорічної інфляції. Точні дані будуть опубліковані тільки в березні, але чиновники вже підрахували, що це буде близько згаданих 11%.

Хто має право на надбавку, а кого залишать без додаткових грошей

Українці, які зараз отримують близько 9090 гривень, можуть розраховувати на надбавку до виплати в розмірі близько 1000 гривень.

А без додаткових грошей залишать тих пільговиків, які отримують максимальні виплати; або тих, хто за формулою заробив на пенсію, розмір якої менше 11% від існуючої мінімалки.

Якщо в 2020 році в рамках індексації виплати підвищили для 6,9 млн осіб, то і в поточному на підвищення пенсій може розраховувати така ж кількість пенсіонерів.

Раніше ми розповідали, що в Україні запускають автоматичне нарахування пенсій.