RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Тарифи на газ в Україні: вісім компаній в березні значно знизили вартість послуг

В Україні вісім компаній-постачальників газу пропонують свої послуги за тарифами, нижчими граничної вартості 6,99 грн за кубометр, яку встановив Кабінет міністрів до 31 березня.

Про це повідомили на сайті консультаційного центру для населення "Газ Правда", опублікувавши оприлюднені тарифи на березень.

Станом на 24 лютого свої ціни оприлюднили майже всі газопостачальні компанії, 8 з яких встановили ціни від 6,70 грн до 6,97 грн за кубометр.

Кращу ціну в березні - 6,70 грн за кубометр - пропонує компанія Megawatt, яка знизила вартість своїх послуг у порівнянні з січнем-лютим на 9 копійок.

Компанія "Агросинтез Трейдинг" зменшила тариф на 7 копійок і пропонує газ по 6,75 грн за куб.

Компанія "Енергетичні ресурси України" знаходиться в трійці лідерів за низькими тарифами, її ціна - 6,80 грн за кубометр - на 10 копійок нижча, ніж була в лютому.

Серед постачальників, які встановили тарифи нижче гранично допустимого урядом рівня, - газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (6,86 грн), "Евода ТРЕЙД" (6,88 грн), "Газпромпостач" (6,90 грн ), "Волиньелектро Збут" і "Закарпаття Енергозбут" (по 6,97 грн). Ціни у цих компаній залишилися на лютневому рівні.

Решта постачальників, зокрема регіональні газзбути, афілійовані з облгазами, встановили максимально дозволений тариф 6,99 грн за кубометр.

Як повідомляв "Апостроф", в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко пообіцяв президенту Володимиру Зеленському забезпечити прибутковість державних енергетичних компаній і не допустити зростання вартості газу в Україну.