RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Дав дві гучні обіцянки: спливли цікаві деталі про причини призначення Вітренка в Кабмін

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, для призначення якого на посаду глави Міненерго Верховна Рада напередодні ухвалила зміни до закону про держслужбу, пообіцяв президенту Володимиру Зеленському забезпечити прибутковість державних енергетичних компаній і не допустити зростання вартості газу в Україні.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, Вітренко напередодні заявив, що знає, як зробити всі державні енергетичні компанії прибутковими, що є дуже важливою темою для президента.

"Я зроблю так, щоб "Енергоатом" був прибутковим, "Центренерго" був прибутковим, щоб ми позбулися критичної залежності від будь-яких енергоносіїв з Росії", - заявив він.

Правда, для цього йому треба буде залишити без впливу у сфері Коломойського і Ахметова, які вважають за краще топити державні підприємства у збитки заради отримання мільярдних прибутків, а в це не надто віриться.

Але головна обіцянка Вітренка стосується іншого хворобливого для Зеленського питання.

"Ми не допустимо того, щоб тариф на газ після закінчення дії обмежень, виріс вище 6.99 грн за кубометр. Уряд розробляє рішення, яким буде забезпечуватися ціна газу для населення до кінця року", - заявив він.

А на додачу він ще й пообіцяв повернути єдину платіжку за газ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Хоч тушкою, хоч опудалом: навіщо Зеленський все-таки пропхав Вітренка в Кабмін".