RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

В Україні різко зменшився розмір субсидій: названо головні причини

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в лютому знизився майже на 800 гривень, причиною цього стало зниження цін на природний газ для населення до 6,99 гривень за кубометр.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства соціальної політики України.

Як стверджують в міністерстві, в лютому 2021 року середня субсидія для українських домогосподарств склала 1483 гривні. При цьому, в січні українці отримували субсидію в розмірі 2231 грн, а до цього, в грудні - 1731 грн.

"При розрахунку розміру субсидії для громадян, що використовують природний газ, за січень була врахована інформація про ціну на природний газ на рівні 8,5-9 гривень за куб м. При цьому загальна сума нарахованих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за січень 2021 становила майже 7,8 млрд гривень", - зазначили в Мінсоцполітики.

Також наголошується, що субсидію в Україні в даний момент отримують близько 3 млн домогосподарств.

У міністерстві додали, що загальна сума нарахованих пільг і субсидій за лютий складає 5,3 млрд гривень.

Як повідомляв "Апостроф", субсидії в Україні можуть позбавити в тому випадку, коли громадянин заборгував за комунальні послуги за три місяці понад 340 гривень. За словами експерта, це головна причина, по якій позбавляють субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.