RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Переговори з МВФ: в Офісі президента назвали дедлайн для укладення угоди

Радник президента України з питань економіки Олег Устенко розповів про консультації з Міжнародним валютним фондом про підписання попередньої угоди про продовження програми співпраці, яку було припинено в лютому.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Устенко пояснив, що Staff level agreement - це така угода, яка попередньо підписується між усіма сторонами, в нашому випадку - між державою Україна та МВФ. Це - попередня згода щодо того, яким чином буде побудована програма співпраці з МВФ.

Він додав, що переговори з МВФ відбуваються в кількох напрямах. Зокрема, Міністерство фінансів обговорює з Фондом підготовку державного бюджету на наступний рік, зменшення бюджетного дефіциту і боргового навантаження в наступні роки.

"У поточному році є два періоди пікового навантаження на держбюджет через необхідність виплат за державним боргом: в березні, який вже успішно пройдено, і в вересні, який ще попереду. Тому бажано, щоб угоду з МВФ було підписано до кінця липня ", - зазначив Устенко.

Він наголосив, що без підписання staff level agreement з МВФ Україні буде дуже дорого залучати фінансування на міжнародному ринку капіталу.

Як повідомляв "Апостроф", Україна до вересня 2021 року ще має запас часу і міцності економіки, але без відновлення співпраці з МВФ зовнішні фактори можуть негативно вплинути на ситуацію і зупинити економічне зростання.