RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Мінфіні розповіли, коли Україна може отримати кредит МВФ

За оптимістичним сценарієм Україна може отримати кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у вересні 2021 року.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко розповів в інтерв'ю LB.ua.

Нагадаємо, радник президента України з питань економіки Олег Устенко казав, що завершення переговорів з МВФ очікується в липні поточного року, а транш буде виділений максимум у вересні.

"Це хороший варіант, до якого ми йдемо. Поки є прогрес, і я хочу бути в даному випадку оптимістом", - прокоментував його слова Марченко.

За його словами, питання про продовження програми буде обговорюватися. А політики вжн обговорюють питання бюджету 2022 і 2023 років.

"Коли ми підписали меморандум, ми дали згоду на те, що у 2022 році у нас дефіцит буде 3,5%. Ми вже підготували бюджетну декларацію, де вже фігурує дефіцит в 3,5%. І звичайно, якби у нас були диверсифіковані джерела покриття дефіциту, то можна було б ставити питання про більший дефіцит. Звичайно Мінфін в принципі зацікавлений в тому, щоб він був нижчим. Але різке звуження дефіциту неадекватно існуючої реальності в умовах кризи", - розповів міністр фінансів.

Він також підкреслив, що Україна не може дозволити істотний вплив фіскальної ролі держави на економіку, як це можуть США або країни ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", Україна до вересня 2021 року ще має запас часу і міцності економіки, але без відновлення співпраці з МВФ зовнішні чинники можуть негативно вплинути на ситуацію і зупинити економічне зростання.