RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні злетіли ціни на бензин і дизель: озвучено прогноз, що буде далі

Після незначного зниження на минулому тижні в Україні різко зросли ціни на нафтопродукти: окремі мережі підняли вартість літра дизельного пального на 1,4 грн. Також подорожчали бензин і газ.

Про це в коментарі для видання "Сьогодні" розповів заступник Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"Причина зростання оптових цін сезонна – є два періоди, коли оптовики закуповують пальне про запас: це середина грудня і середина квітня, тобто перед святами. Крім того, вони нині поповнюють запаси через планову зупинку наших великих постачальників Мозирського НПЗ (Білорусь). Як і раніше, незрозуміла ситуація з поставками російського пального, що додатково впливає на ціни", - зазначив експерт.

В цілому за минулий тиждень пальне подорожчало в шести областях України на 15-40 коп./л, в десяти областях - на 2-13 коп./л, в той же час в шести областях воно подешевшало на 10-57 коп./л, а у двох областях – Луганській та Чернігівській – і в Києві ціни залишилися стабільними. Найбільше пальне впало в ціні на Київщині: 37-42 коп./л по бензину, 57 коп./л - за дизпальне.

Експерт дав прогноз щодо вартість пального до кінця квітня.

"Зростання в опті буде тривати, його підстьобне підвищення цін на нафту від 63 до 67 доларів за барель. Але в квітні ціна бензину вище 30 грн/л не буде. Зате в травні, коли припиниться дія меморандуму між трейдерами і Кабміном про обмеження цін, можливе подорожчання пального приблизно на 1 грн/л вже на травневі свята", - підсумував Рябцев.

Як повідомяв "Апостроф", раніше автомобільні експерти розповіли, як водії можуть зекономити на витратах палива. Для цього їм потрібно лише змінити свої звички за кермом і налаштувати системи машини.