RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як зменшити витрату палива в авто: водіям дали прості поради

Автомобільні експерти розповіли, як водії можуть зекономити на витратах палива, вартість якого різко злетіла. Для цього водіям потрібно лише змінити свої звички за кермом і налаштувати системи машини.

Про це пише видання AutoEvolution.

Перевірте тиск у шинах

Цей показник можуть ігнорувати багато з водіїв, однак тиск в шинах здатний дивним чином забезпечити економію палива: недостатньо накачані шини мають менший опір накату, а це означає, що двигуну потрібно працювати інтенсивніше, щоб утримувати транспортний засіб.

Візьміть за правило принаймні двічі на місяць перевіряти тиск в шинах і переконайтесь, що він підтримується в межах рекомендованих виробником значень.

Налаштуйте свій стиль водіння

Якщо ви дбаєте про економію грошей, намагайтеся їздити за кермом як звичайна людина, а не як водій гоночного боліда. Зі збільшенням швидкості збільшується і використання палива.

Ще однією шкідливою звичкою, яка призводить до неекономного використання палива, є надмірний оберт вашого двигуна. Намагайтеся помірно розганятися і перемикати передачі на нижчих оборотах.

Слідкуйте за чистотою повітряного фільтра

Брудний повітряний фільтр завдає двигуну вашого автомобіля великої шкоди. Це може помітно знизити продуктивність та збільшити споживання палива.

Якщо до нього легко дістатися, перевірте його самостійно, вийнявши і піднявши до світла. Якщо він не просвічується, це знак, що пора його замінити.

Їдьте за вантажівками по шосе

Якщо ви стежите за автоспортом, ви напевно чули про поняття прослизання. У цьому контексті це частковий вакуум, створений за гоночним автомобілем, який допомагає зменшити опір повітрю і часто використовується задньою машиною для обгону.

Той самий принцип можна застосувати для економії палива, якщо ви просто будете їхати за великим автомобілем, що зменшить опір вашого автомобіля і призведе до кращого споживання пального. Однак не забувайте дотримуватися безпечної відстані.

Уникайте постійного використання кондиціонера

Якщо у вашому авто не завжди дуже жарко або ж холодно, опустіть вікно і вимкніть кондиціонер/клімат-контроль. Двигуну доведеться працювати менше, якщо він не буде постійно експлуатувати компресор системи. Тому, якщо дозволяють умови, насолоджуйтесь вітерцем.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Страховий інститут безпеки дорожнього руху (IIHS) склав список автомобілів, які особливо погано показали себе під час краш-тестів.