RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні перестануть приносити пенсії додому: що робити і хто стане винятком

В Україні з вересня 2021 року пенсії вирішили не доставляти за допомогою звичної для всіх "Укрпошти", так як Пенсійний фонд не уклав відповідний контракт. Додому гроші будуть носити лише для маломобільних категорій пенсіонерів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За рішенням уряду, пенсію додому отримуватимуть:

  • люди з інвалідністю першої групи;
  • маломобільні;
  • старші 80 років;
  • ті, хто замість пенсії отримує соцдопомогу.

Всі інші повинні укласти договір з банком і отримувати пенсії на картку.

Таке рішення уряду зумовлене через вимоги "Укрпошти", яка доставляє пенсії по домівках, - знову збільшити тарифи за доставку. А грошей у держави на це немає.

"Якщо два роки тому середня виплата однієї доставки була на рівні 48-50 грн, то зараз це майже в два рази більше. Якщо говорити про ту ж сільську місцевість, в цьому аспекті було б доцільно говорити про можливу якусь фіксовану вартість доставки. Це є можливим варіантом розгляду ситуації ", - сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

В "Укрпошті" в свою чергу кажуть, що весь час працюють в збиток.

"Тарифи на доставку пенсій, які почали діяти з 1 квітня, нижче їх собівартості. Крім того, в першому кварталі 2021 року тариф ще не був затверджений і "Укрпошта" доставляла пенсії за старим тарифом. А в цей час зросли операційні витрати, вартість пального , оренди, зросла мінімальна зарплата ", - зазначила прес-служба "Укрпошти".

За даними Пенсійного фонду, в Україні більше 11 млн пенсіонерів. Більшість - користуються банком. Через "Укрпошту" лише третина. Це, в основному, сільське населення.

Тепер пенсіонери, які не потрапляють під пільгові категорії, до кінця літа змушені вибрати собі банк для отримання пенсії. Або за них це зробить держава. До осені Пенсійний фонд хоче провести конкурс, хто б ще міг доставляти пенсії.

Раніше експерт з питань пенсійної реформи Віталій Мельничук вказав на шокуючі факти про пенсійну реформу в Україні.