RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні проведуть перерахунок виплат працюючим пенсіонерам: названо терміни

В Україні в червні 2021 року буде проведено автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, а з 1 липня виплати зростуть у пенсіонерів, які не підпали під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.

Про це повідомляється на сайті ГУ ПФУ в м. Києві.

"У червні 2021 буде проведено автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам з квітня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це буде зроблено автоматично, без звернення пенсіонера. Якщо він після призначення або після попереднього перерахунку пенсії продовжував працювати і придбав не менш як 24 місяці страхового стажу, або менш як 24 місяці страхового стажу, але після призначення або після попереднього перерахунку пройшло не менше двох років, то з 1 квітня 2021 роки йому буде здійснено автоматичний перерахунок пенсії.

Обов'язковою умовою для перерахунку пенсії, є сам факт продовження роботи після призначення / перерахунку пенсії, на набування в зв'язку саме з цим страхового стажу.

У зв'язку з тим, що з початку 2021 року набули чинності зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Податкового кодексу України, якими передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб щоквартально (замість щомісяця).

Терміни подання такої звітності (податкового розрахунку) встановлені Податковим кодексом України - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Податковий розрахунок за I квартал 2021 буде представлений в період з 01 квітня по 10 травня 2021 року.

Тому, в червні 2021 буде проведено автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам з квітня 2021 року.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні жінки-пенсіонери отримують в середньому на 30% менше, ніж чоловіки.