RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Скандальні слуги народу назвали "гідну" зарплату українця

Член пропрезидентської фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Данило Гетманцев, який заявляв, що українці тримають під матрацами 50 млрд доларів, вважає, що зарплати в 32-33 тисячі гривень вистачить на забезпечення гідного життя співгромадян.

Про це пише видання "Страна".

"Якщо ми говоримо про гідне життя і середню зарплату в Україні, то напевно вона повинна бути десь в районі 1000 євро", - стверджує глава комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцев.

А от його колега по фракції та глава комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова вважає, що на фізіологічному рівні 5000 гривень цілком достатньо.

"На сьогоднішній день на фізіологічному рівні, я вважаю, що цей рівень повинен бути 5-5,5 тисяч гривень. Але я орієнтуюся не на фізіологічний рівень прожиткового рівня, а на соціальний чи національний, і вважаю, що він зараз повинен становити не менше, аніж 43-50% від середньої зарплати, що означає, що він повинен бути на рівні 6-7 тисяч гривень", - вважає Третьякова.

Зі скандалом виключений з фракції "Слуга народу" Євген Шевченко вважає, що українці повинні отримувати близько 40 тис. грн.

"Якщо ми прагнемо в Європу і про це декларуємо, то середня зарплата в Європі 1200 євро. От цю заробітну плату повинні отримувати українці", - заявив нардеп.

Нагадаємо, нардеп Іван Чайківський з партії "За майбутнє" розглядав меню елітного київського ресторану, де 400-грамова піца з аспарагусом і грибами шиїтаке коштує 438 грн, а салат з авокадо - 268 грн.

Також "Апостроф" повідомляв, що Галина Третьякова потрапила в скандал після заяви, що у безробітних народжуються "діти низької якості" .