RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Слуга народу" відзначилася заявою про дітей "низької якості": відео та деталі скандалу

Народного депутата від партії "Слуга народу" Галину Третьякову вимагають позбавити повноважень через антигуманне висловлювання про сім'ї, які отримують соціальну допомогу.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться в заяві Постійної комісії Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків на ім'я голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, опублікованій на сайті організації.

Причиною такої вимоги стало скандальне відео голови комітету ВР з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галини Третьякової, в якому вона заявила, що у людей, які заводять дітей заради соціальних виплат, вони народжуються "низької якості".

Цей запис було оприлюднено в Facebook ще 29 травня, але тільки зараз отримав широкий розголос.

"Коли ми демографічно надаємо такі кошти, які використовуються сім'єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб надати їй освіту і рівні права, а народжують дитину, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми, скажу жорстко, отримуємо дітей низької якості", - сказала Третьякова.


У Постійної комісії Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків засудили такі висловлювання Третьякової як антигуманні і антисоціальні і зажадали її відставки.

"Вважаємо, що висловлювання пані Третьякової порушують норми депутатської етики та політик з такими поглядами не може перебувати у вищому законодавчому органі України, тим більше не може очолювати Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів", - йдеться в опублікованій заяві.

У зверненні пропонується на підставі статті 83 регламенту ВР, частини третьої статті 7 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" доручити Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України розглянути пропозицію про відкликання Третьякової з посади.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Миколаєві перед початком прес-конференції керівники партії "Слуга народу" в вульгарній формі вирішили обговорити представниць прекрасної статі з числа соратників по партії.