RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні частині пенсіонерів перенесли підвищення виплат: названа нова дата

З 1 липня 2021 року значна частина українців повинна була отримати нові виплати, але підвищення пенсій вирішили перенести на жовтень.

Про це розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода голова Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Співрозмовник нагадав міністру соціальної політики, що в наступному місяці українці у віці від 75 років повинні були отримати додаткове підвищення пенсій, але індексацію вирішили перенести.

Лазебна підтвердила, що додаткове підвищення пенсій перенесли на 1 жовтня 2021 року і додала, що по 400 гривень отримають всі українці у віці від 75 років.

"Станом на 1 жовтня. Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було ресурсу. Але головне було зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму "75 плюс". По 400 гривень усі отримають і будуть її отримувати щомісяця", - підкреслила глава відомства.

За словами міністра, у 2022 році додаткові виплати пенсіонерам не будуть знецінюватися, оскільки вони також потраплять під індексацію.

"Але що ще найголовніше? Що в наступному році і ці 500 гривень, які ми платимо 85-річним, і 400 гривень 75-річні не будуть знецінюватися. Вони будуть також підлягати індексації", - резюмувала Лазебная в інтерв'ю.

Раніше ми розповідали, як в Україні купити відсутній стаж для пенсії .