RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Монетизація субсидій: чи потрібно переоформлювати документи, якщо гроші йшли через Ощадбанк

У зв'язку з монетизацією субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, тим, хто подавав документи на отримання допомоги на початку минулого опалювального сезону, а кошти перераховувалися в Ощадбанк, необхідно заново подати документи.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства соціальної політики України.

Це пов'язано з тим, що одержувач субсидії зобов'язаний вказати, куди саме потрібно перераховувати кошти: на банківський рахунок або на відділення пошти.

"У таких випадках не передбачено автоматичного призначення житлової субсидії на наступний період", - йдеться в повідомленні.

Згідно з постановою уряду від 19 травня 2021 року призначення житлових субсидій на наступний рік домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян.

Винятки становлять:

  • домогосподарства, яким грошова субсидія надавалась в грошовій безготівковій формі
  • домогосподарства, яким субсидія була призначена за фактичним місцем проживання (орендарі житлових приміщень, внутрішньо переміщені особи)
  • домогосподарства, яким субсидія була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих в житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні почалися затримки з виплатами субсидій і розповідав, з чим це пов'язано.