RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Призначення субсидій: хто повинен подати новий пакет документів

В Україні налічується близько 15% домогосподарств, яким для отримання субсидії на наступний період 2021-2022 років необхідно подати до органів соціального захисту населення новий пакет документів.

Про це інформує Міністерство соціальної політики населення.

В уряді визначили три категорії мешканців, яким для отримання субсидії на наступний період необхідно подати новий пакет документів. Зокрема це домогосподарства, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

Разом з тим, у Міністерстві нагадали, що відповідно до прийнятого урядом рішення перепризначення субсидії на наступний рік для мешканців, які не підпадають під умови переоформлення, і які її одержували в опалювальному періоді 2020-2021 років, у новому сезоні здійснюється автоматично (без звернення громадян).

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в травні Кабінет міністрів скасував всі раніше призначені житлові субсидіїі зобов'язав громадян, що претендують на державну допомогу в оплаті комунальних послуг, заново оформити всі необхідні документи.

А чи можливо прожити без субсидій, як зміняться тарифи на комунальні послуги протягом найближчих місяців і яку проблему має вирішити влада, щоб врегулювати ситуацію з тарифами - в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів народний депутат України від фракції "Батьківщина" Олексій Кучеренко.