RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Криптовалюта в Україні стане легальним платіжним засобом: що зміниться

До другого читання готується законопроект, який узаконить в Україні криптоактиви і віртуальну гривню.

Про це заявив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в інтерв'ю "Мінфіну".

"Власники криптовалют отримають ряд переваг. Завдяки тому, що з'явиться законодавче регулювання цієї сфери, вони, як мінімум, зможуть захистити свої достатки в віртуальних активах, якщо щось трапиться", - розповів він.

Борняков підкреслив, що в законопроекті чітко прописано, що криптовалюта не є засобом платежу, проте допустимі операції еквайрингу. Сьогодні законодавство в Україні так само не дозволяє розраховуватися доларами, але доларовою карткою можна спокійно оплачувати покупки. При оплаті відбувається миттєва конвертація валют.

"Законопроект "Про віртуальні активи" передбачає, що компанії зможуть надавати послуги для таких конвертацій. Тому в Україні цілком легально можна буде розраховуватися криптовалютою, але через посередника", - додав Борняков.

За його словами, зі збільшенням кількості людей, які розраховуються криптовалюта, збільшенням обсягу операцій, буде знижуватися вартість транзакцій.

Як повідомляв "Апостроф", фінансові експерти прогнозують, що середня ринкова вартість біткоїну може впасти до 20 тисяч доларів, якщо подальше падіння вартості спричинить за собою її масовий продаж.