RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кабмін продовжив збільшені соцнорми на комуналку: кому "світять" субсидії

Уряд подовжив дію збільшених нормативів на житлово-комунальні послуги для регіонів, які опиняться у “червоній зоні”.

Про це йдеться в постанові “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, повідомляє Мінсоцполітики в Telegram.

Весною минулого року, коли запроваджувався карантин, нормативи на житлово-комунальні послуги, зокрема на електроенергію, газ, підігрів води, були збільшені на 50%. Своєю постановою уряд запровадив продовження дії цього механізму підтримки населення регіонів на випадок карантину.

“Якщо знову доведеться запроваджувати жорсткі карантинні обмеження в окремих областях, люди у таких регіонах автоматично, без додаткових звернень, отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів при наданні житлових субсидій. Усі громадяни, які потребуватимуть субсидій, їх отримають. Відповідне фінансування передбачене, і ми готові реагувати на можливе зростання тарифів”, – заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Станом на початок серпня субсидії були призначені вже понад 2,3 млн домогосподарств. У минулому опалювальному сезоні субсидії отримували близько трьох мільйонів домогосподарств.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українці масово вибирають працювати без офіційного працевлаштування та отримувати зарплату в конвертах, щоб мати право оформляти житлові субсидії.