RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

В Україні продовжили карантин до 1 жовтня: список заборон

В Україні повільно, але стабільно зростає щоденна кількість випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, і уряд прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 1 жовтня.

Про це в своєму Telegram-каналі написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на даний час епідемічна ситуація під контролем, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції збільшення госпіталізацій хворих Covid-19.

Шмигаль повідомив, що уряд готує лікарні, а кількість ліжок з проведеним киснем зараз становить майже 100%. Крім того, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів.

Адаптивний карантин передбачає поділ країни на чотири зони в залежності від ситуації із захворюваністю на коронавірус.

Спочатку по всій Україні діє "зелений" рівень карантину, який передбачає обов'язкове носіння масок у транспорті та громадських місцях. Заборонено перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу.

Які обмеження діють в карантинних зонах:

Як повідомляв "Апостроф", по Україні стрімко поширюється "Дельта"-штам коронавірусу: днями в Чернігівській області виявили 10 випадків захворювання на цей варіант Covid-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я