RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Зеленський не задоволений пактом по "Північному потоку - 2": попросить Байдена втрутитися

Президент Володимир Зеленський далеко не в захваті від угоди США та Німеччини по скандальному газопроводу "Північний потік - 2", яким російський газ піде в Європу в обхід України. Тому на зустрічі з американським лідером Джо Байденом ще раз порушить це питання.

Про це заявив в інтерв'ю впливовому американському виданню Washington Post.

Зеленський заявив напередодні, що "не дуже вірить" в те, що всі зобов'язання щодо угоди буде виконано. На запитання, чи вважає він пакт між США і Німеччиною зрадою, Зеленський знизав плечима і посміхнувся.

"Звісно, я не задоволений цією домовленістю, якщо я можу її так назвати, і форматом, в якому вона була досягнута", - сказав він.

Як пише видання, хоча будівництво газопроводу намічено завершити 23 серпня, згідно з даними німецького телеканалу Deutsche Welle, Зеленський сказав, що він ще раз звернеться до Байдена з проханням втрутитися під час їх зустрічі в Білому домі 31 серпня.

Нагадаємо, в середу, 18 серпня, ціна на газ в Європі впала на 10% (з 531 до 482 доларів за тисячу кубометрів) через хибну заяву російського "Газпрому" про запуск "Північного потоку - 2" вже 2021 року.