RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Борги по комуналці ростуть: чи можна не оплачувати "ліві" платіжки

Українці отримують "подарунки" від комунальників у вигляді боргів на кілька тисяч гривень. Суму, яка становить індекс інфляції та 3% річних, без рішення суду з українців стягнути ніхто не може, це незаконно.

Про це заявив "Фактам" адвокат, кандидат юридичних наук Денис Головін.

"Тому, якщо їх включили в вашу платіжку, ви маєте право не платити. Це буде абсолютно законно", - говорить юрист.

Він нагадав, що не слід забувати про конституційне право на захист. Основний закон України гарантує кожному захист його прав і свобод в рамках кримінального, адміністративного, господарського, цивільного, конституційного судочинства України.

"Тому в разі погроз, стягнень деяких "лівих" грошей — не соромтеся оскаржити такі дії в суді. У більшості випадків українці вважають, що краще сплатити несправедливо нараховані платежі, аніж "гаяти час". А це неправильно і нерозумно", - сказав Головін .

Але, за його словами, при наявності судового припису про стягнення заборгованості, де враховані індекс інфляції та 3% річних, і в разі, якщо ви не оскаржили його, - платити треба.

Раніше Центр комунального сервісу в Києві опублікував інструкцію, як отримувати електроні рахунки за комунальні послуги на свій e-mail та оплачувати комуналку, не виходячи з дому.