RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Індексація пенсій проходитиме по-новому: Рада виправила помилку реформи

У четвер, 9 вересня, Верховна Рада України підтримала законопроект про індексацію пенсій за загальними правилами для всіх. Крім того повернуто дату щорічної індексації - 1 березня.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в коментарі, опублікованому в Telegram-каналі Мінсоцполітики.

Вона наголосила, що своїм рішенням Рада виправила помилку пенсійної реформи 2017 року, через яку близько півмільйона людей похилого віку отримували пенсії на третину менші, ніж мали б.

"Цей законопроект виправляє помилку пенсійної реформи 2017 року, коли пенсії частини військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації. Ціна цієї помилки - якість життя майже півмільйона пенсіонерів, пенсії яких могли б бути зараз на третину вище", - пояснила Лазебна.

Глава міністерства соціальної політики наголосила, що в солідарній пенсійній системі ще є несправедливості, які потрібно виправити, але законопроект про індексацію пенсій за загальними правилами для всіх поклав цьому важливий системний початок.

Як повідомляв "Апостроф", у 2022-му році пенсії піднімуть п'ять разів. Перше підвищення заплановано вже на 1 січня і торкнеться осіб з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.