RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Світло за борги не відключатимуть: поступка торкнеться далеко не всіх

В Україні 20 серпня набув чинності закон про спрощення процедури приєднання до електромереж. Документ забороняє відключати електроенергію за борги в "червоних" зонах епідеміологічної небезпеки.

Про це повідомляє Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Відповідно до закону, відключати абонентам світло через заборгованість не можна, якщо домогосподарство перебуває в "червоній" зоні карантину або перейшло в іншу зону не більше 30 днів тому.

Компанія-постачальник має право до завершення цього терміну почати процедуру відключення боржника від електромережі, зокрема, направити йому попередження про припинення поставок електрики.

"Передбачивши в відповідному попередженні та зверненні, що електропостачання побутовому споживачеві буде припинено після завершення 30 днів з дня скасування "червоного" рівня епідемічної небезпеки", - йдеться в повідомленні НКРЄКУ.

Раніше ми писали, що з 1 жовтня в Україні знизиться ціна на електроенергію з 1,68 грн до 1,44 грн/кВт-год. Однак "розплатитися" за це може бізнес, тому що місячні витрати виростуть через підвищення цін в магазинах.