RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Україна буде судитися з "Північним потоком - 2": в документах знайшли порушення

Компанія-оператор "Північного потоку - 2" подала до німецького регулятора заявку на сертифікацію з порушенням вимог європейського законодавства, що може мати руйнівний вплив на ринок газу.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Було заявлено, що компанія претендує на сертифікацію за моделлю відокремлення ITO, що, на наше глибоке переконання, є порушенням норм європейського законодавства. Такий сценарій сертифікації буде руйнівним для європейського ринку газу, тож ми будемо заявляти про свою незгоду на всіх рівнях можливого впливу. Україна вже подала свою заявку на відповідні консультації з приводу “Північного потоку - 2” через МЗС”, - заявила директорка Оператора ГТС України з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями Ольга Бєлькова.

Вона також нагадала про рішення Вищого окружного суду Дюссельдорфа щодо “Північного потоку - 2” і Суду ЄС у Люксембурзі щодо наземного продовження першої нитки – газопроводу OPAL. Обидва рішення вказують на підпорядкування трубопроводів вимогам газової директиви ЄС, а це – відокремлення видобутку від транспортування та торгівлі газом, а також доступ до половини потужностей трубопроводів іншим енергокомпаніям.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в "Нафтогазі" розповіли про стратегію боротьби з "Північним потоком - 2".