RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Росії зробили гучну заяву про фінал будівництва "Північного потоку 2"

У понеділок, 6 вересня, стало відомо, коли закінчиться будівництво російського газопроводу "Північний потік - 2".

Про це повідомляє російське видання "Ведомости".

"Будівництво "Північного потоку - 2" завершиться "наступного тижня", - заявив Райнер Зеле, який 1 вересня покинув пост глави австрійської компанії OMV, в інтерв'ю виданню. Варто зазначити, що бесіда відбулася 27 серпня, але була опублікована лише сьогодні.

На питання про дату початку поставок блакитного палива по трубопроводу Зеле відповів: "До кінця року. Це сказав Олексій Міллер. І я поділяю його прогноз ".

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зазначив, що "Північний потік - 2" добудують через кілька днів, і він почне працювати. Це сталося на зустрічі з педагогічним співтовариством Санкт-Петербурга в понеділок, 6 вересня, передає ТАСС.

Компанія-оператор Nord Stream 2 AG заявила про завершення зварювання останньої труби другої нитки газопроводу "Північний потік - 2".

У повідомленні наголошується, що тепер трубу буде занурено на дно Балтійського моря в німецьких водах. Наступним кроком стане стикування датської та німецької секцій трубопроводу.

Після цього фахівці проводитимуть пусконалагоджувальні роботи по другій нитці "Північного потоку - 2", щоб ввести його в експлуатацію до кінця року.

Раніше ми писали, що в Держдумі РФ відреагували на заяву експрем'єра України Яценюка про "Північний потік - 2".