RU  UA

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

У Німеччині газопостачальні компанії згортають бізнес: ціна газу захмарна

Німецька компанія Deutsche Energiepool, яка займається поставками електроенергії та газу для промислових підприємств, через високі ціни на ринку розірвала клієнтські контракти і вирішила повністю припинити поставки "блакитного" палива.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Ми вирішили повністю припинити подачу природного газу по всій країні. Щоб гарантувати збереження всіх робочих місць в нашій компанії, в майбутньому ми сконцентруємося на послуги в енергетичному секторі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в останні місяці закупівельні ціни на блакитне паливо та електрику на ринку збільшилися майже втричі, а ціни на нові закупівлі злетіли вчетверо.

"Навряд чи хтось на енергетичному ринку очікував такого стрімкого і безпрецедентного розвитку", - пише адміністрація підприємства.

Варто зауважити, що це перша компанія, яка так відреагувала на ситуацію, що склалася на газовому ринку. Невідомо, скільки клієнтів постраждали.

Раніше ми розповіли, як стрімке зростання цін на газ в Європі може вдарити по Україні. За словами директора з досліджень DiXi Grouр Романа Ніцович в першу чергу постраждають виробники хімічної продукції, металу і цементу.

Як наслідок подорожчає бетон і метал, що зачепить будівельну галузь. У підсумку високі ціни на газ призведуть до стрибка інфляції в Україні.