RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

В Україні представили "дорожню карту" розвитку пенсійних накопичень - в ній три етапи

Міністр соціальної політики Марина Лазебна презентувала "дорожню карту" розвитку пенсійних накопичень в Україні. Вона включає три етапи.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Мінсоцполітики.

Перший пункт передбачає введення обов'язкових пенсійних накопичень. За словами Лазебної, цієї осені народні депутати планують прийняти в першому читанні відповідний законопроект. Крім того, після консультацій зі Світовим Банком, Мінсоцполітики разом з Мінфіном опрацьовують режим внесків. Він має забезпечити обов'язкові внески від роботодавців без зростання податкового навантаження і добровільні внески від людини.

Другий пункт стосується професійних накопичувальних пенсій для працюючих у важких та шкідливих умовах. У Верховній Раді зареєстрований відповідний урядовий законопроект 4408. Уряд очікує, що ВР підтримає документ і готовий до його реалізації. Це стосуватиметься невеликої кількості людей, обсяги пенсійних коштів повністю відповідають можливостям фондового ринку.

Третій пункт передбачає розвиток добровільних пенсійних накопичень на базі чинного законодавства. На сьогодні близько 900 тисяч осіб мають накопичення в 60 недержавних пенсійних фондах. В цілому люди отримали з НПФ вже понад мільярд гривень додаткових пенсій.

Як повідомляв "Апостроф", в майбутньому пенсії українців можуть скоротитися на 10%: якщо сьогодні пенсіонери отримують 30% від зарплати, то незабаром цей показник знизиться до 20%.