RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Пенсії в Україні можуть скоротитися на 10%: у чому причина

У доступному для огляду майбутньому пенсійні виплати українців можуть скоротитися на 10%. Таким чином, якщо сьогодні українські громадяни отримують 30% від зарплати, то в майбутньому цей показник знизиться до 20%.

Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ході свого виступу на круглому столі "Пенсійна реформа в Україні: бути чи не бути".

За словами Лазебної, страхова пенсійна система, яку прийняли в 2004 році, перший час працювала нормально. Люди отримували по 57-60% від зарплати і це були пристойні показники.

Однак потім в Україні дещо змінилася демографічна ситуація, а влада ухвалила безліч популістських і непродуманих рішень. Це призвело до того, що вся пенсійна система країни стала недофінансованою і несправедливою.

Сьогодні українські пенсіонери отримують 30% від зарплат. Через те, що ситуація продовжує погіршуватися, цей показник може знизитися ще на 10%, як було сказано вище.

За словами Лазебної, в уряду "є бачення і дорожня карта побудови стійкої і всеохоплюючої пенсійної системи".

"Насправді, система підтримки літніх людей, яку ми будуємо, не обмежується трьома рівнями пенсійної системи... На сьогодні ми фактично заклали основи 5-рівневої системи соціальної підтримки. Вона дає кожному пенсійну перспективу. І обов'язкові пенсійні накопичення - невід'ємна частина цієї системи", - підкреслила Лазебна.

Раніше ми також повідомляли про те, в яких країнах найкраще живеться пенсіонерам.