RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні подорожчають "стратегічні" продукти

В Україні, крім подорожчання хліба, найближчим часом очікується також зростання цін на курятину та молочні продукти. Крім того, подорожчає алкоголь.

Про це повідомляє Аgroter.

Курятина зараз в середньому коштує 59 гривень за кілограм. За рік ціни на неї зросли на 29%. Однак за словами виробників, на українців чекає ще один різкий стрибок цін на цей популярний продукт. Причина в тому, що вони платять податки за спрощеною системою, а закон №5600 вимагає у птахівників платити податки в повному обсязі. Це і призведе до суттєвого подорожчання кінцевого продукту.

Молоко і молочні продукти в Україні не перестають регулярно зростати в ціні, незабаром ціни знову зростуть (приблизно на 10%) і це буде пов'язано з сезонним фактором. Крім того, зростання цін на молоко пов'язане зі зниженням пропозиції сирого молока, оскільки переробники пропонують занадто низьку ціну. На ціноутворення впливає також вартість кормів і урожай.

Алкоголь в Україні також буде коштувати дорожче. Мінекономіки розробило проект постанови про затвердження оновлених мінімальних роздрібних цін (МРЦ) на алкогольну продукцію. Через подорожчання сировини і матеріалів, використовуваних в галузі, дорожчає і кінцевий продукт.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 січня 2022 року пачка сигарет може в середньому подорожчати на 8 гривень.