RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні часник продають дорожче за м'ясо: які зараз ціни

В Україні помітно подорожчали продукти, а часник може стати дефіцитом, оскільки фермери вже розпродали майже весь урожай. Нині в Україні за кілограм часнику просять від 60 до 130 гривень.

Дефіцит часнику виник через дощову осінь, заморозки, а потім — посуху, розповіла AgroPortal глава "Асоціації виробників часнику України" Юліанна Мусса.

"На сьогоднішній день великі гравці вже реалізували 80-90% часнику. Ціна поки тримається на рівні 60-70 грн/кг, у деяких областях доходить до 80 грн. До кінця року ціна на український часник досягне 100 грн/кг ", - уточнила вона.

Крім того, виникли затримки з постачанням китайського часнику, пов'язані з контейнерними перевезеннями. Тому замість китайського часнику Україна почала купувати його в Узбекистані.

На ринках Києва часник у середньому коштує 100 гривень за кілограм, а в деяких випадках і 130. У супермаркетах середня ціна часнику сягає 87 гривень.

Примітно, що м'ясо в Україні коштує дешевше: найнижча ціна в країні на курятину. За даними Державної служби статистики, зараз вартість на неї стартує від 58 гривень за кілограм. Найдорожче м'ясо – яловичина, найвищі ціни на неї у Полтавській області – 165 грн/кг, а на Житомирщині найнижчі – 76 грн/кг.

Як розповідав "Апостроф", в Україні, крім подорожчання хліба, найближчим часом очікується також зростання цін на курятину та молочні продукти. Крім того, подорожчає алкоголь.