RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Оформлення пенсій та субсидій: що зміниться для українців з 1 листопада

З 1 листопада громадяни України зможуть отримувати пенсії та субсидії за допомогою мобільного додатку "Дія" .

"Апостроф" детальніше розповідає про нововведення.

У Мінсоцполітики України готові до запуску нової послуги, яка має стати популярною серед отримувачів соцдопомоги, а також серед майбутніх пенсіонерів. Серед нововведень у "Дії" незабаром має з'явитись послуга оформлення соцстрахування.

Вже з початком листопада українці можуть подати документи на отримання пенсій та субсидій, не витрачаючи при цьому багато часу – достатньо зайти до списку послуг програми "Дія". Крім того, Кабінет міністрів нещодавно запустив послугу ідентифікації пенсіонерів із ОРДЛО за допомогою "Дії". Це дозволить їм отримувати виплати, не проходячи обов'язкової фізичної ідентифікації на підконтрольній Україні території.

Для цього в Міністерстві цифрової трансформації розробили механізм віддаленого кваліфікованого електронного підпису, більш відомий як "Дія. Підпис" ("Дія ID"). Якщо раніше пенсіонерам із ОРДЛО потрібно було обов'язково виїжджати на підконтрольну українській владі територію та проходити ідентифікацію у банку, щоб виплату пенсій не призупинили, то зараз авторизацію можна проходити, не виходячи з дому – потрібен лише стабільний, високошвидкісний Інтернет.

Як повідомляв "Апостроф" у 2022 році, в Україні відбудеться підвищення пенсій для різних категорій населення – воно проходитиме у 12 етапів.