RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Комуналка за листопад в Україні: скільки потрібно платити за світло, воду та газ

З 1 листопада українці платитимуть за газ за новими тарифами, а розцінки на електроенергію для побутових споживачів залишаться без змін.

"Апостроф" розповідає, скільки потрібно буде платити за газ, електрику та воду у листопаді.

Тарифи на газ

Одразу кілька постачальників послуг встановили для своїх клієнтів тариф на рівні 7,99 грн/кубометр. Найменше заплатять українці, які користуються послугами компаній ETG.UA, "Галнафтогаз", "Маргаз", "Полтавагаз збут" та "Стрийнафтогаз". За цими розцінками сплачуватимуть ті громадяни, які відмовилися від фіксованої річної ціни на газ.

Найвищий тариф на газ у листопаді встановила компанія "Енергія країни" – 38,35 грн/кубометр.

Тарифи на електроенергію

У листопаді діятимуть такі самі ціни на світ, як і в жовтні. Домогосподарства, які споживають до 250 кВт/год на місяць, платитимуть по 1,44 гривні за кожний кВт. Побутові споживачі, які споживають понад 250 кВт/год на місяць, будуть змушені платити по 1,68 грн/кВт*год.

Тарифи на опалення та воду

Як відомо, Кабінет міністрів перестав регулювати ціни на газ для підприємств ТКЕ і вони тепер змушені купувати паливо, як і всі, за ринковою ціною. Верховна Рада схвалила законопроект, який передає місцевій владі відповідальність за формування тарифів на тепло та гарячу воду.

Клієнти "Київтеплоенерго" платитимуть за опалення за старими тарифами – 1654,41 грн з ПДВ за одну Гкал тепла. Зростуть розцінки на гарячу воду для бюджетних організацій – до 134,54 грн за куб. м (з ПДВ), для релігійних організацій – до 133,02 грн. за куб. м (з ПДВ), а інших категорій споживачів – до 141,07 грн. за куб. м (з ПДВ).

Тарифи на опалення можуть зрости у Полтаві та Одесі – на 56% та 18% відповідно.

Раніше ми розповідали, скільки українцям доведеться платити за світло в листопаді.