RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чи може перебування на обліку у центрі зайнятості увійти до стажу: названа умова

Чи можливо зарахувати час перебування на обліку у центрі зайнятості безробітних українців у страховому стажі та у яких випадках.

Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

У страховий стаж зарахують перебування на обліку у центрі зайнятості тим українцям, хто перебував на обліку у центрі зайнятості тоді, коли підлягав загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, а також отримував допомогу з безробіття. Не враховується лише одноразові виплати для організації безробітним підприємницької діяльності.

Також враховують для стажу допомогу за часткове безробіття на період карантину, який встановив Кабмін для боротьби з коронавірусом.

Крім того, до страхового стажу записують отримання грошової допомоги під час професійної підготовки, а також перепідготовки чи підвищення кваліфікації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на початку поточного року були введені нові вимоги до страхового стажу для на отримання пенсійних виплат, на даний момент для виходу на заслужений відпочинок він має становити 28 років. Однак у разі нестачі стаж можна докупити.