RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Субсидія проти аліментів: чекати чи боржникам фіндопомоги від держави

Згідно з положеннями нормативно-правового акту, субсидія не надається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці. Проте ця норма має своє виключення.

Про це наголошують юристи, передає "Адвокат Права".

За словами юристів, ця норма не стосується осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою.

Станом на 01 жовтня 2021 року у Єдиному реєстрі боржників нараховується понад 17 тисяч прізвищ батьків, котрі систематично нехтували виконанням свого обов’язку, зокрема на Полтавщині – понад 8 тисяч, на Сумщині – майже 5 тисяч та більше як 4 тисячі неплатників у Чернігівському регіоні.

Раніше заступник міністра Мінсоцполітики заявив, що у держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій цього року та для перших платежів на початку наступного року.