RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи вистачить грошей на субсидії до кінця року: влада дала відповідь

У держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій, які збільшилися для жителів "червоних" зон, в цьому році і для перших платежів на початку наступного року.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляється на Facebook-сторінці Мінсоцполітики.

Він уточнив, що зміни до бюджету-2021, затверджені Верховною Радою, передбачають збільшення фінансування субсидій цього року на понад 12 млрд гривень. Понад 3 млрд гривень із цих коштів піде на авансування субсидій для виплати у січні наступного року.

Музиченко наголосив, що до цих 12 млрд гривень входить сума, необхідна для збільшення на 50% обсягів використання окремих комунальних послуг у регіонах "червоної" зони.

За його словами, субсидія призначена вже понад 2,5 мільйонам домогосподарств, з них автоматично – майже двом мільйонам.

"Це співставна цифра у порівнянні з минулим роком. Але заяви від людей продовжують надходити, і з початком опалювального періоду їх кількість зросла. Минулого опалювального сезону субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримувало близько трьох мільйонів домогосподарств. Очікуємо, що цього сезону буде така сама цифра”, – резюмував Музиченко.

Як повідомляв "Апостроф", в цьому році після перевірки, близько 200 тисяч домогосподарств залишилися без права отримувати субсидію на оплату комунальних платежів.