RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українцям допоможуть сплатити за комуналку: де і на скільки збільшиться розмір субсидій

Українцям збільшать розмір субсидій до 600 грн у зв'язку з тим, що стали більшими на 50% соціальні нормативи у "червоних" зонах України.

Про це повідомив директор департаменту соціальної політики "Інституту місцевого розвитку" Антон Левицький "Обозревателю".

"Це збільшення складає в середньому від 100 до 300 грн і стосується лише тих послуг, споживання яких залежить від людини. Найдорожче тут – гаряча вода, але це послуга, яка мало де поширена. Варто зазначити, що 80% отримувачів субсидій – пенсіонери, у них склад сім'ї 1-2 особи. Тому в середньому і виходить така сума. Якщо порахувати на 4-х осіб (2 батьків та 2 дітей), вийде максимум близько 600 грн, але це лише в тому випадку, якщо сім'я користується гарячою водою", - зазначив експерт.

За його словами, у жовтні з початком опалювального сезону так співпало, що багато областей України перейшли до "червоної" зони карантинних обмежень через поширення коронавірусної інфекції. На думку Левицького, опалення займає 80% субсидії, тому інші платежі, порівняно з цим показником, зазвичай не так виділяються.

Фахівець додав, що субсидію не отримають ті, хто здійснив покупки або сплатив послуги більш ніж на 50 тисяч грн, купував валюту, має два житла та більше, а також депозит у банку. Водночас оформляти субсидії стало легше тим, у кого у домоволодінні зареєстровані безробітні без доходу, але які мають інше фактичне місце проживання. Субсидії можуть отримати громадяни, які не мають доходу, але сплачують Єдиний соцвнесок.

Раніше "Апостроф" розповідав кому можуть відмовити в нарахуванні субсидій.