RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні ще одна область переходить у червону зону: повний перелік

В Україні розширюється "червона зона" адаптивного карантину – із п'ятниці, 12 листопада, "червоною" стане Черкаська область.

Про це повідомив на своїй сторінці в Telegram міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов.

Відповідне рішення було ухвалено за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій - область перейде до "червоної" зони о 12 годині ночі 12 листопада.

На сьогоднішній день у "червоній" зоні знаходяться 16 областей України, а також місто Київ. Це Волинська, Дніпропетровська, Донецька (частина, підконтрольна Україні), Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська (частина, підконтрольна Україні), Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська області.

У "червоній" зоні забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо.

Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновано. Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Раніше американський імунолог Центру з контролю захворювань Умід Шарапов розповів, за яких умов Україна зможе уникнути тривалого карантину.