RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Скасування житлової субсидії: за яку заборгованість за комуналку позбавлять виплат

Українці, які мають заборгованість з комунальних платежів більш, ніж за три місяці, можуть втратити житлову субсидію.

Про це "Апостроф" повідомляє з посиланням на постанову Кабінету міністрів.

Згідно з документом від 21 жовтня 1995 р. № 848, житлові субсидії, у тому числі на наступний період, не призначаються, якщо той, хто на них претендує, має заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, витрати на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів.

Виняток становить заборгованість за послугу з постачання та розподілу газу, нараховану виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв'язку із приведенням обсягів використаного газу побутовими споживачами до стандартних умов.

Зазначимо, що ця норма не застосовується для призначення субсидії громадянам на наступний період, якщо Мінсоцполітики не забезпечено фінансування житлових субсидій таким громадянам.

Як писав "Апостроф", раніше юрист громадської організації "Сильні громади" Наталія Рижкова розповіла яким чином українцям можна відстоювати своє право повернути субсидію.