RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

МВФ дав новий прогноз зростання економіки України: названо сумні цифри

У середу, 24 листопада, Україна отримала другий транш МВФ у 700 млн доларів, які підуть на поповнення золото-валютних запасів держави. У той же час Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз зростання реального ВВП України на 0,3% за результатами 2021 року в порівнянні з попереднім аналізом, опублікованим у жовтні.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на огляд Фонду за результатами домовленості за програмою Stand-by.

Так, у таблиці економічних та соціальних індикаторів в Україні в період з 2019 по 2026 роки вказано, що зростання реального ВВП України в поточному році прогнозується на рівні 3,2%. В огляді МВФ "Перспективи світової економіки" за жовтень цей показник дорівнював 3,5% - водночас, прогноз на 2022 рік у новому аналізі залишився без змін, тобто на рівні 3,6%.

Фото: МВФ

Незначне погіршення пов'язане із слабкими темпами економічного зростання у першому півріччі цього року. Однак у МВФ заявили, що економіка України "перебуває на стадії відновлення, але не надто потужного". При цьому у Фонді зазначили, що Україні зараз "дуже важливо визначити та впровадити правильну політику", а також "зосередитися на високоефективних заходах, які підтримають подальше економічне відновлення".

Раніше ми повідомляли, що у МВФ дали нові прогнози щодо зростання ВВП європейських країн в 2021 і 2022 роках.