RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Пенсії та субсидії: ексміністр вказав на проблеми держбюджету-2022

У державному бюджеті України на 2022 рік, прийнятому народними депутатами в четвер, 2 грудня, у другому читанні та в цілому, не закладено достатні кошти на пенсії та субсидії.

Про це розповів в ефірі ток-шоу "Сегодня" на телеканалі "Україна 24" ексміністр соціальної політики Андрій Рева.

"У нас є 11 млн пенсіонерів - їм потрібно платити пенсії? Індексація пенсій - це закладений механізм у законі... На наступний рік додатково Пенсійному фонду потрібні 59 млрд грн, щоб виконати всі ті зобов'язання, які вони взяли на себе", – зазначив Рева та додав, що при цьому уряд не збільшує дотацію Пенсійного фонду ані на гривню.

Він зазначив, що 40% українців офіційно сплачують внески до Пенсійного фонду у розмірі, який прив'язано до мінімальної зарплати.

“Наступного року мінімальна зарплата зростає на 200 грн, або на 3%. Навіть офіційний рівень інфляції показує, що ці люди виявляються нижчими за плінтус", – розповів ексчиновник.

Оскільки коштом ЄСВ забезпечення ПФ зросте лише на 31 млрд грн, дефіцит становитиме 30 млрд грн.

Колишній міністр соціальної політики також заявив, що з 1 травня в Україні зростуть тарифи, а отже, знадобиться більше грошей на субсидії.

“У меморандумі МВФ чітко прописано – з 1 травня більше регулюватись ціна на газ не буде. Відповідно, підвищиться тариф на газ, тепло, гарячу воду. Тарифи зростуть? Зростуть. Це означає, що субсидій буде потрібно більше? Потрібно буде більше”, – сказав Рева.

Раніше "Апостроф" розповів про основні показники держбюджету-2022.