RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Українців обкладуть новими податками: за що платитимемо

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, чим закінчиться податкова амністія в Україні, яка стартувала у вересні 2021 року.

Про це урядовець повідомив в інтерв'ю "НВ бізнес".

За словами Марченка, після завершення періоду податкової амністії буде запроваджено непрямі методи оподаткування. Кабінетом міністрів розробляється концепція закону.

Також Марченко заявив, що після податкової амністії Податкова служба матиме можливість проводити оцінку операцій фізичних осіб щодо придбання об'єктів нерухомості або дорогих речей без задекларованих доходів.

Несплачені податки будуть донараховані не на всю суму покупки, а на різницю між задекларованими доходами та вартістю покупки.

"Якщо існує факт купівлі великого об'єкта нерухомості, при цьому задекларованих доходів немає, і амністію людина не проходила, тобто вона не показала своїх реальних доходів, з яких чомусь не були сплачені податки... Наслідком цього буде те, що податкова повинна донарахувати суму несплачених податків", - зазначив міністр.

Раніше "Апостроф" писав, що до Верховної Ради подано законопроект, який передбачає низку податкових змін для підприємців.