RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні спростили призначення субсидій: кого торкнулося нововведення

Працездатні українці, які не хочуть працювати, не зможуть отримувати субсидії. Проте у призначенні субсидій відбулися і позитивні новації.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

Чиновниця зауважила, що з травня 2021 року відбулося завершення монетизації субсидій і з того часу люди без проблем можуть отримувати гроші на банківський рахунок. Крім цього, відбувалось автоматичне перепризначення субсидій домогосподарствам, які отримували їх в минулому опалювальному сезоні, що позбавило людей черг і втраченого часу під час подачі документів.

За словами міністра, цього року було розширено коло осіб, які можуть отримувати субсидії: “Ми проаналізували практику і включили до переліку загальних підстав призначення субсидії ті випадки, які раніше потребували окремого розгляду та рішення комісій органів місцевого самоврядування. Це випадки, коли хтось із членів домогосподарства офіційно працює за кордоном, або знаходиться за кордоном, але доглядає дитину до трьох років, або є безробітним, але зареєстрований у центрі зайнятості та інші життєві ситуації”.

Раніше “Апостроф” писав про те, чи зможуть українці "заробляти" на субсидіях.