RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Вартість квитків на поїзди в Україні визначатимуть по-новому: що зміниться

В "Укрзалізниці", яка на зимові канікули запустила додаткові поїзди, не планують у 2022 році підвищувати тарифи на пасажирські перевезення, але збираються ввести більш гнучкі тарифи.

Як повідомляється на сайті компанії, основний фокус роботи наступного року буде спрямований на оновлення пасажирського складу та покращення сервісу для пасажирів.

"Додаткові доходи компанія наступного року планує отримати від підвищення ефективності закупівель та економії на кінцевій ціні, реалізації непрофільних активів та ін., але в жодному разі не від підвищення вартості квитків", - запевнили в "Укрзалізниці".

Зазначається, що у 2022 році буде запроваджено новий підхід до формування цін на квитки залежно від різних факторів, зокрема популярності напряму та часу купівлі квитка. Пасажири, які купуватимуть їх наперед, зможуть заощадити.

Водночас, "Укрзалізниця" підніме комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків. З 10 грудня 2021 року він складатиме 30 гривень замість 22.

"Також комісійний збір – 20 грн – буде включений у вартість квитків на експрес Київ – аеропорт Бориспіль. Таким чином, починаючи із завтрашнього дня (10 грудня), квитки на експрес коштуватимуть 100 грн", - йдеться в повідомленні.

Водночас зменшиться розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень. Тепер вартість резервування місць у разі бронювання квитків для групи кількістю понад 30 осіб становитиме 50 гривень з дорослого пасажира та 35 гривень з осіб віком до 18 років (раніше – 80 гривень для дорослих пасажирів та 40 гривень для дітей, незалежно від розміру групи) .

Як повідомляв "Апостроф", "Укрзалізниця" запустила онлайн-замовлення групових квитків для фізичних та юридичних осіб. Раніше для цього потрібно було двічі звертатися до каси.