RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Отримають навіть ті, хто не працював: усі подробиці про допомогу з безробіття під час карантину

З 1 грудня в Україні піднявся мінімальний прожитковий мінімум, тим самим збільшився розмір допомоги з безробіття. Отримати цю послугу можуть навіть ті, хто працював без офіційного оформлення до карантину, через який частина українців втратила роботу.

"Апостроф" дізнався хто може отримати допомогу держави з безробіття та як її отримати.

Під час карантину та ще 30 днів після нього можуть надавати мінімальну допомогу з безробіття громадянам до 35 років, що не мають страхового стажу через відсутність офіційного працевлаштування. Така держдопомога становить 1 тисячу гривень, а термін виплати - 180 календарних днів. Але якщо людина старша за 35 років та опинилася у такій самій ситуації, то вона втрачає право на отримання такої послуги.

Українцям, які втратили роботу на карантині, не скорочують тривалість виплати допомоги по безробіттю. На карантині статус безробітного надається з першого дня після подання відповідної заяви. Призначення виплати здійснюється з першого дня реєстрації безробітного.

Для того, щоб оформити цю допомогу під час карантину потрібно електронною поштою або через скриньку для кореспонденції в обраному центрі зайнятості надіслати заяви та їхні копії про надання або поновлення статусу безробітного та про призначення або поновлення виплати допомоги по безробіттю. До заяв громадянин має зібрати пакет документів для ідентифікації особи та підтвердження статус безробітної особи.

Нагадаємо, в Україні житлову субсидію можуть призначити студентам денної форми навчання і людям, які зареєстровані в службі зайнятості як безробітні.