RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

2022-го в Україні заплановано 12 етапів підвищення пенсій: кого воно торкнеться

На 2022 рік в Україні заплановано 12 етапів підвищення пенсій для різних категорій населення - на початку року середня пенсія становитиме 4000 гривень.

Про це в інтерв'ю The Page заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За словами Лазебної, вже у січні буде зроблено перерахунки учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які мають інвалідність. Також у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати продовжиться підвищення пенсій людям віком 65 років. Крім того, у 2022 році почнуть нараховуватись пенсії після досягнення нового пенсійного віку жінками, щоб були народжені у 1962 році.

"Ми побачили, що їхні пенсії могли виявитися меншими за ті, які нараховувалися минулого року. Саме тому ввели підвищуючий коефіцієнт 9%", - заявила Лазебна.

Також міністр повідомила, що далі з 1 березня буде індексація пенсій, а в жовтні Мінсоцполітики планує вийти на нову мінімальну пенсійну гарантію: людина старша 70 років, яка має стаж 35 років (чоловік) або 30 (жінка), отримуватиме не менш як 3 000 гривень.

"Я вважаю, це буде перший крок до того, щоб пенсія в Україні стала відповідати фактичному прожитковому мінімуму", - наголосила міністр.

Раніше ми повідомляли, що в Україні піднімуть мінімальні пенсії сім'ям загиблих учасників Антитерористичної операції та Операції об'єднаних сил.