RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні серйозно збільшать мінімальні пенсії одній категорії громадян: кого торкнеться підвищення

В Україні піднімуть мінімальні пенсії сім'ям загиблих учасників Антитерористичної операції (АТО) та Операції об'єднаних сил (ООС).

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області.

У відомстві посилаються на постанову Кабінету міністрів України №1052 від 11 жовтня 2021 року, якою вносяться зміни до вже існуючої постанови КМУ №674 від 3 серпня 2020 року " Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб".

Відповідно до змін, якщо з 1 січня 2022 року розмір мінімальних пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, установлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) у разі втрати годувальника у членів сімей осіб, які безпосередньо брали участь у бойових діях на сході України та загинули (зникли безвісти) внаслідок відображення російської збройної агресії, не досягає 7800 гривень - таким особам встановлюється адресна допомога до пенсії та державної соціальної допомоги у сумі, яка не вистачає до цього розміру.

Зазначена допомога до пенсії встановлюється кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловіку) незалежно від інших членів сім'ї загиблого, померлого (зниклого безвісти). При цьому виплата пенсії провадиться в межах максимального розміру пенсії, визначеного законом.

Раніше "Апостроф" повідомляв про порядок отримання пенсій громадянам України, які в сім'ї загинули або загинули в АТО та ООС.