RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ринок "підігрів" ціни: скільки коштуватиме свинина в Україні

Перед Новим роком попит на свинину значно збільшився, тому зросли й котировки свиней забійних кондицій. Ціни у живій вазі становили 49,5 – 50 грн за кілограм. Очікується, що наступного тижня (з 3 по 9 січня) вартість свинячого м'яса збережеться на такому ж рівні,

Про це повідомляє SEEDS.

Пожвавлення на ринку напередодні зимових свят “підігріло” ціни на свиней забійних кондиції, тому продавцям вдалося реалізувати товарне поголів'я на 2,5-4 грн за кілограм дорожче. Часом зустрічалися й вищі ціни, тому середня ціна цього тижня досягла 49,75 грн за кілограм.

Також було зазначено високий попит на додаткові обсяги, тому фактичний продаж свиней перевищив заплановані наприкінці минулого тижня показники. Це, своєю чергою, можна вважати причиною обмеженої наявності товару у перший тиждень січня.

“Наближення тривалих святкових вихідних прискорило початок торгів, тому вже в четвер частина операторів розписала свої обсяги за цією тижневою ціною. Тому наступного тижня ціни на свиней забійних кондицій залишаться на рівні 49,50-50 грн за кілограм”, – розповіли в асоціації “Свинарі України”.

Раніше ми писали, що в Україні запровадили державне регулювання цін на хліб, батон та олію шляхом обмеження роздрібної торгової надбавки.