Новий рік – чудова нагода зібратися із сім'єю чи друзями. І якщо ви робили торік листкову печеню з м'ясом, цього разу поставте на святковий стіл свинину, запечену з грибами та сиром. theLime підібрав для вас смачний рецепт.
Інгредієнти: свинина (700 г), печериці (500 г), цибуля (3-4 шт.), вершки (300 г), вода (125 мл), твердий сир (200-300 г), олія, зелень, сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 190-200°С.
М'ясо промиваємо під проточною водою, витираємо насухо паперовими рушниками. Нарізаємо шматочками завтовшки приблизно 1 см, солимо і перчимо. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо шматочки з усіх боків на сильному вогні до рум'яної скоринки. Якщо є час, можна попередньо замаринувати м'ясо в апельсиновому соку та соєвому соусі (30-40 хвилин).
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Печериці промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, зрізаємо, якщо є, чорні плями на капелюшках та ніжках. Кидаємо цілі печериці в киплячу підсолену воду, проварюємо 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки вони охолонуть. Нарізаємо їх і обсмажуємо кілька хвилин на сковороді із цибулею (до напівготовності).
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї шматочки обсмаженої свинини, зверху – гриби з цибулею. За бажанням додаємо ще спецій, а також воду та вершки, а зверху накриваємо фольгою.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо 25-30 хвилин, потім знімаємо фольгу і посипаємо сиром. Відправляємо ще буквально на 5-7 хвилин, щоб розплавився сир.
Подаємо до святкового столу з овочевими салатами або гарніром.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на Новий рік тарталетки з куркою та грибами.
- Читайте також на theLime, як зробити салат Олів'є з соусом песто.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.