Лайм

Запікаємо на Новий рік соковиту свинину з грибами: простий рецепт

Зробити таку страву простіше простого

Новий рік – чудова нагода зібратися із сім'єю чи друзями. І якщо ви робили торік листкову печеню з м'ясом, цього разу поставте на святковий стіл свинину, запечену з грибами та сиром. theLime підібрав для вас смачний рецепт.

Інгредієнти: свинина (700 г), печериці (500 г), цибуля (3-4 шт.), вершки (300 г), вода (125 мл), твердий сир (200-300 г), олія, зелень, сіль, перець, спеції за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190-200°С.

М'ясо промиваємо під проточною водою, витираємо насухо паперовими рушниками. Нарізаємо шматочками завтовшки приблизно 1 см, солимо і перчимо. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо шматочки з усіх боків на сильному вогні до рум'яної скоринки. Якщо є час, можна попередньо замаринувати м'ясо в апельсиновому соку та соєвому соусі (30-40 хвилин).

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Печериці промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, зрізаємо, якщо є, чорні плями на капелюшках та ніжках. Кидаємо цілі печериці в киплячу підсолену воду, проварюємо 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки вони охолонуть. Нарізаємо їх і обсмажуємо кілька хвилин на сковороді із цибулею (до напівготовності).

Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї шматочки обсмаженої свинини, зверху – гриби з цибулею. За бажанням додаємо ще спецій, а також воду та вершки, а зверху накриваємо фольгою.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо 25-30 хвилин, потім знімаємо фольгу і посипаємо сиром. Відправляємо ще буквально на 5-7 хвилин, щоб розплавився сир.

Подаємо до святкового столу з овочевими салатами або гарніром.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Врівноважені та сильні: які знаки Зодіаку найбільш впевнені у собі

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку найбільш впевнені у собі – Овен, Лев, Стрілець

Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч з трьох інгредієнтів: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачне морозиво-сендвіч з полуничною начинкою, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини 

Чим підживлювати помідори, перець і баклажани у червні: найкращі добрива

У червні помідори, перець та баклажани потрібно підживити мінеральними добривами – як розводити і використовувати кальцій, магній, бор