Лайм

Запікаємо на Новий рік соковиту свинину з грибами: простий рецепт

Зробити таку страву простіше простого

Новий рік – чудова нагода зібратися із сім'єю чи друзями. І якщо ви робили торік листкову печеню з м'ясом, цього разу поставте на святковий стіл свинину, запечену з грибами та сиром. theLime підібрав для вас смачний рецепт.

Інгредієнти: свинина (700 г), печериці (500 г), цибуля (3-4 шт.), вершки (300 г), вода (125 мл), твердий сир (200-300 г), олія, зелень, сіль, перець, спеції за смаком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190-200°С.

М'ясо промиваємо під проточною водою, витираємо насухо паперовими рушниками. Нарізаємо шматочками завтовшки приблизно 1 см, солимо і перчимо. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо шматочки з усіх боків на сильному вогні до рум'яної скоринки. Якщо є час, можна попередньо замаринувати м'ясо в апельсиновому соку та соєвому соусі (30-40 хвилин).

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Печериці промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, зрізаємо, якщо є, чорні плями на капелюшках та ніжках. Кидаємо цілі печериці в киплячу підсолену воду, проварюємо 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки вони охолонуть. Нарізаємо їх і обсмажуємо кілька хвилин на сковороді із цибулею (до напівготовності).

Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї шматочки обсмаженої свинини, зверху – гриби з цибулею. За бажанням додаємо ще спецій, а також воду та вершки, а зверху накриваємо фольгою.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо 25-30 хвилин, потім знімаємо фольгу і посипаємо сиром. Відправляємо ще буквально на 5-7 хвилин, щоб розплавився сир.

Подаємо до святкового столу з овочевими салатами або гарніром.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни